Monday 28 April 2008

Koladan şelale

Tam 1300 öğrencinin hazır bulunduğu bir ders. Konu diyet kolanın içine naneli şeker atıp çalkaladıktan sonra aynı anda bir kola şelalesi yaratmak. Belçika'nın Leuven kenti, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için gökyüzüne kola fışkırttı.

Bir reklam filmi için tüm hünerlerini gösteren gençler, uzun bir masanın etrafına geçerek hazıladıkları mentollü kolaları aynı anda fışkırtarak birbirinden ilginç görüntülere imza attı. Daha önce Amerika'da kırılan rekorda 973 kola şişesi kullanılmıştı.

Diyet kolanın yeni reklam kampanyası için hazırlanan bu ilginç çalışmayı tam 10 milyon kişi izlerken, 1360 şişenin kullanılması, bu alandaki rekoru geçerek Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Ancak uzmanlar, kolanın naneli şekerle birlikte tüketilmemesi gerektiğini, naneli şekerle kolanın birlikte reaksiyona girdiğini ve mideye ciddi hasar verdiğini belirtiyorlar. Ayrıca reklam kampanyalarının kişileri özendirici olduğunu söyleyen bilim adamları, bu iki karışımın insan sağlığı için ölümcül olduğunu izah ediyorlar.

İşte video....


No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."