Sunday 27 April 2008

Dünya'nın en büyük scone'u

Bir fırıncı ailesi, normalden 700 kat büyük olan ve soğuması 18 saat süren, Dünya'nın en büyük scone'unu (Bazı ülkelerde oldukça sevilen, kek benzeri bir hamur işi) yaptı.

Dev kek; 26 kg ağırlığında, 60 cm çapında ve kaynakçılar tarafından özel olarak hazırlanmış dökme bir kapta 230 derece sıcaklıkta pişirildi.

100 yıllık bir tariften; 13 kg un, 2.5 kg yağ, 9 kg süt, 2 kg şeker, 600 g kabartma tozu, 120 g tuz, 12.5 litre krema, 20 kg çilek reçeli kullanılarak yapıldı.

Bu scone, Guinness Rekorlar kitabına girmeyi başardı. Devon Paignton'lu Helen Hallett; kocası ve 3 oğlunun yardımıyla scone'u pişirdi.

Helen, "Yaparken oldukça güzel zaman geçirdik. Rekorlar kitabına ailece gireceğimiz için oldukça heyecanlıyız. Soğuması 18 saat sürmesine rağmen scone oldukça güzel görünüyordu ve tadı da harikaydı. Farklı sıcaklıklar ve tariflerle 6 denememiz oldu. Fakat şimdi doğru tarifi yakaladık. Kocam 3 tane scone yaptı ve rekor denemesi için en güzelini seçtik. Birçok insanı aynı anda beslemek oldukça heyecan verici." dedi.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."