Tuesday 22 April 2008

İnternetin yıldızı olan fizik profesörü

71 yaşındaki Hollandalı fizik profesörü, merak uyandıran alıştırmaları tüm dünya üzerindeki öğrencilerin indirebilmesi için internete koyulduktan sonra beklenmedik bir şekilde internet yıldızı oldu.

Tel çerçeveli gözlüğü, ağarmış saçları ve buruşuk gömleğiyle, Profesör Walter Lewin, sansasyonel gözükmüyor, ancak gözü pek tarzıyla yaptığı deneyler, ona dünya çapında birçok hayran kazandırdı.

En sevilen bölümlerden birinde, En sevilen videolardan birinde Profesör Lewin bir destek seçip gönüllü birinin üstünde deney yapıyor.Bu gönüllüde kendisi oluyor. Burada bir sarkacım var diye açıklıyor, bundan bir yıkım topuzu sallandırıyor.

"Mekanik enerjiye o kadar büyük bir güçle inanıyorum ki, bu deneyi yaparken hayatımı ortaya koyuyorum." Lewin çenesinin altında topu tutarak duvara karşı atmaya hazır bir şekilde beklerken, topun geri döndüğünde doğrultusunu değiştirip burnunu kırmayacak olmasından emin olan tavırları, seyreden öğrenciler arasında şaşkın mırıldanmalara sebep oluyor. Her iyi şovmen gibi Lewin heyecanı arttırıyor. Eğer başaramazsam, bu benim son dersim olacak" diyor.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."