Wednesday 30 April 2008

Şaşırtıcı sanat

Gökdelenlerden dışarı sarkıyor. Havada süzülen figür sanki ölümüne doğru düşüyormuş gibi görünüyor. Çinli sanatçı Li Wei; duvarlara ve kaldırımlara çarpış anında kendi fotoğraflarını çekmek gibi şaşırtıcı bir sanat yapıyor.

Genelde, tehlikeli anların bir illüzyonunu sunduğu, performans ve fotoğrafçılık karışımı çalışmalar yapıyor.

Çalışmalarını, yerçekimi hissini artık kaybettiğini göstermek için yapıyor. Şimdiye kadar İtalya, İspanya, Kore ve ABD'de çalışmalar yaptı.

Wei, "Benim sanatsal çalışmalarım ve deneyimlerim, eşsiz bir özgünlük ve titizlik ile karakterize oluyor. Çalışmalarımın dili evrenseldir. Ben sanatın dengesiz ve tehlikeli kısımlarından oldukça etkilenirim. Umarım çalışmalarım bunları yansıtıyordur." dedi.

Wei'nin, 8.000$'a satılan çalışmaları, yüksek binalardan düşüyormuş gibi betimlemelerin olduğu çalışmaları, Fransız sanatçı Yves Kline'ın pencereden fırlıyormuş gibi betimlendiği ünlü fotoğrafını anımsatıyor.

Wei, "Favori çalışmalarım "Ayna" ve "Li Wei düşüyor" serileri. Kariyerime 1990'ların sonunda başladım. Ortasında, kafamı ve boynumu geçirebileceğim bir delik olan çok geniş bir ayna kullanarak, kafamı delikten geçirip, görüntümü tarihsel ve şehirdeki mekanlara yansıttım.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."