Sunday 13 January 2008

Eurovision adayları belli, yarışma baştan şüpheli

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta düzenlenecek olan 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek olan şarkı 23 Şubat’ta belli olacak. Yarışma “Üsküp Festivali” adını taşıyacak. Seçilen isim yarışma ile ilgili düzenlenen ilk basın toplantısında tepkilere neden oldu.

Neden “Üsküp Festivali” sorularını yanıtlayan Sanat Müdürü Valentino Skenderovski, isimle sadece eski yıllara dayanan bir geleneğin yaşatılması amaçlandığını vurguladı. Üsküp Fuarında düzenlenecek olan yarışmaya 21 kompozisyon katılacak. Şarkılardan 15.şi jüri üyelerinden seçilirken, 6 şarkı ek olarak yarışmaya eklenmiş bulunuyor. Jüri dışından eklenen 6 şarkı yarışmaya şüphe ile bakılmasına neden oldu. Festival temsilcileri ek olarak eklenen 6 şarkının kaliteli oluşu ve sadece yarışmanın zenginleşmesi için seçilmiş bulunduklarını kaydettiler.

Şarkıların seçimi esnasında baskılar yapıldımı sorusunu yanıtlayan Sanat Müdürü Skenderovski kısaca “hayır, hiçbir baskı yapılmadı” diye konuştu. Oylamanın tamamının nasıl yapılacağı henüz belli değil. Kesin olan sadece telefon oylaması. Eurovision yarışmasının Avrupai bir televizyon şovuna dönüştürülmesi hedefleniyor.

Eski yarışmalarda yapılan tartışmaları ve ilk basın toplantısında ortaya atılan itirazları göz ününde bulundurursak Makedonya’yı yine şüpheli bir yarışma sonuçları bekliyor.

Geçen yıl Helsinki'de düzenlenen Eurovision yarışmasında Makedonya'yı "Benim Dünyam" şarkısıyla Karolina Goçeva temsil etmişti.


No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."