Monday 14 January 2008

Köpeklere patlamış mısırlı özel sinema!

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 17 Ocak'tan itibaren köpekler için sinema günleri düzenlenecek. Araştırmaya göre Avusturya'daki 637 bin 500 köpek için yılda 687 milyon Euro harcandığı ortaya çıkmıştı.

Viyana'nın 95 yıllık en eski sinema salonu Admiral sinema, bütün köpekleri sinema izlemeye davet ediyor. Her ayın ilk Perşembe günü sinemaya gelen köpek sahipleri, köpekleri ile sinema salonuna girip sinema izleme imkânı bulacaklar.

Sinema önlerinde alışık olduğumuz patlamış mısır manzaraları ve içecek satışlarının yanında köpekler içinde özel kaselerde patlamış mısır ve içecek servisi yapılacak.

Ekonomik sıkıntılardan dolayı kapanması gündeme gelen Viyana'nın en eski sinema salonu Admiral, yine Viyana'da bulunan köpek sahipleri derneği tarafından maddi olarak desteklendi.

Admiral sineması yetkilileri, bu iyiliğin altında kalmayıp köpek sahipleri için her ayın ilk Perşembe gününü 'köpek günü´ ilan ederek köpeklere de sinema keyfi yaşatmayı kararlaştırdı.

Öte yandan, geçtiğimiz aylarda Euromonitor firmasının yaptığı araştırmada çıkan sonuçlar Avusturyalıların köpeğe olan düşkünlüğünü ortaya çıkarmıştı.

Araştırma sonucuna göre Avusturya'daki 637 bin 500 köpek için yılda 687 milyon Euro harcandığı ortaya çıkmıştı.

Ayrıca Avusturya'daki belediyelerden fotoğraflı, mühürlü, kaşeli kimliğe sahip olan köpekler için yılda 100 milyon Euro'nun üzerinde mama parası veriliyor.

1 comment:

Devremülk said...

wayyy bea Avusturalyalıların köpeklere verdiği değer kadar biz kendi insanımıza değer versek ülkemizde hiç problem kalmaz :)


"Dünya için üretiyoruz..."