Monday 21 January 2008

Eurovizyon yarışmasında rezalet ve kaos devam ediyor

Üsküp Festivalinin sanat müdürü Valentino Skenderovski basın toplantısında kompozitörler ve basın temsilcileri ile iki saatlık sert münakaşadan sonra dayanamadı ve MTV’nin festivali iptal etmesi gerektiğinin vurgulayarak gelişen olayların müzikle hiçbir alakası olmadığının altını çizdi.

Festival yetkilileri toplantıda kamu oyundan özür dileyerek listeye 6 şarkıyı eklemekle büyük yanlış yaptıklarını ifade ettiler.

MTV’nin Spor ve Eğlenece programları sorumlusu Aleksandar Sidorovski listeye bir şarkının eklenmesi için büyük baskılar ve tehditler yapıldığını ileri sürdü.

Sidorovski, tehditler savuran isimleri belirtmedi ancak polisin haklarında soruşturma başlattığını kaydetti. Baskı sonucu eklenen o şarkının yanı sıra, Eurovision yarışması listesine ek olarak daha 5 kompozisyon eklenmesi kararı alınmış. Hedef ise baskı sonucu listeye giren tek şarkının kimliğinin gizlenmesi.

Yetkililerin, konkur kurallarına aykırı bu kararı festivalin tam bir kaosa sürüklenmesine neden oluyor.

Üsküp Festivaline bir ay kala 15 şarkıyı seslendirecek şarkıcılar bile belli değil. Skenderovski, festival hazırlıkları ve şarkıların hazırlanması için çok geç kalındığını doğruladı.

Bugünkü toplantıda sov da eksik olmadı. Şovmen Boyan ve Sidorovski arasında terbiye sınırlarının aşan polemikler de yaşandı.

Menajer, Emin Gaca ise kaos ortamının yaratılmasında suçlunun kompozitör Darko Dimitrov olduğunu belirterek festivalde müziğin M’si kalmadığını dolayısıyla iptal edilmesini istedi.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."