Monday 28 January 2008

Paha biçilemeyen ev

Dolar milyarderlerin rüya evlerinin bile bir fiyatı var. Ama bu köylü kadının evine değer biçilemiyor.

Finans çevrelerinin dergisi Forbes'ın 'Dünyanın en pahalı evleri' listesine girmedi. 'Milyon dolarlık evler' arasında sayılmadı. Ama bu eve 3 yıldır bir değer biçilemedi. Dünyanın zengin ve ünlülerinin evlerinin bile bir fiyatı var. Örneğin iki hafta önce Londra'da, Türk işadamı Halis Toprak'a ait Toprak Malikanesi 50 milyon sterline satıldı. Bu emlak piyasasında 'rekor fiyat' olarak nitelendirildi. Toprak Malikanesi'nin içinde yok yok. 20 kişilik hamamı, tenis kortu dev kapalı havuzu bile var.

'PARAYI NE YAPAYIM BEN' DİYEREK SATMIYOR Bu evin ise hiç lüks özellikleri yok. 4 oda bir salon, ufak bir banyo. Ama her şeyi ile masal evi gibi. Daha düne kadar sadece çevrede yaşayanların bildiği bir evdi. Son zamanlarda ise Sibirya turizminin artmasıyla birlikte ev de giderek daha çok kişinin dikkatini çekmeye başladı.

Dergilerde yer aldı ve Sibirya'nın Yekaterinsbug kentinin yakınlarındaki bu ev bir anda herkesin ilgi odağı oldu. Almak isteyenler milyon dolarlar teklif etti. Ama evin sahibi olan dul Bayan Yevgeniya 'O kadar parayı ne yapayım ben" diyerek hep reddetti. Bu nedenle ev için "paha biçilemiyor" denildi.

Evi gören mimarlar ise 'Bu bir ahşap harikası' dedi. Evi her şeyi ile yapan Bayan Yevgeniya'nın merhum eşi böylelikle ölümünden sonra bıraktığı sanat eseri gibi eviyle modern mimarların araştırmalarında yer aldı. İtalyan mimarlar oyma ustası Yevgeni'nin köy evi için "gerçek rüya ev" değerlendirmesini yaptı.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."