Sunday 6 January 2008

Yaratıcılık dediğin....

Yaratıcı olma durumu, ihtiyac hallerinde kendini ortaya çıkarır. Bir kişi, yaratıcı yönünü, çözmesi gerektiği problemler karşısında farketmeye başlar. Yaratıcılığın kapasitesi problemin büyüklüğüyle orantılı değildir. Bilgiyi ve hayal gücünü doğru değerlendirme sonucu bir keşiftir yaratıcılık.







2 comments:

Desir said...

"Yaratıcı olma durumu, ihtiyac hallerinde kendini ortaya çıkarır."

Google Reader'ıma düşenlere göz gezdirirken birden bu cümle ile duraksama anı yaşadım. "Yaratıcılık neden ihtiyaç hallerinde, sıkışık durumlarda tepe noktalarına ulaşır?" sorusunu sordum kendime. Şimdilik cevap olarak şöyle birşey geldi aklıma:

İhtiyaç hallerinde bir de zaman kısıtlı ise kişinin mantıksal çıkarımlarla uğraşacak vakti pek yoktur. Yaratıcılığın sezgi ve duygu işi olduğunu düşünüyorum. Mantık zincirleri ile kendimizi dünyaya sabitlemediğimiz anların yaratıcılığın doruk noktalarıdır.

Her ne kadar bir ihtiyaç anında "kısıtlandığımızı" düşünsek de aslında bu anlarda zihnimiz bağlarını koparttığı için "kısıtsızlığa" geçiş yapar.

Bununla ilgi detaylı düşünüp, bir iki noktayı araştırıp bir yazı yazmayı planlıyorum. Tetikleyici yazınız için teşekkür ederim.

diLék said...

"Yaratıcı olma durumu, ihtiyac hallerinde kendini ortaya çıkarır."
yaratıcılık nedir sorusunun en güzel cevaplarından biridir sanırım


"Dünya için üretiyoruz..."