Sunday 17 February 2008

Anneleri ölen kuzuları Kangal köpeği emziriyor

Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, sahibinin borcundan dolayı haciz konulan 330 koyunun evde kalan 40 kuzusunu, kangal cinsi Oskar isimli köpek emziriyor.

Yozgat'ın Şefaatli ilçesine bağlı Gürpınar köyünde, koyun besiciliği yapan Kadim Şimşek isimli vatandaş 15 bin 850 YTL borcuna karşılık 330 koyun ve bir traktörünün haciz edildiğini söyledi.

Koyunların bir kısmının kuzusu olduğunu, kuzuların ağılda aç olarak durduğunu ve ölmek üzere olduklarını ifade eden Şimşek, "Kuzların aç olduğunu gören kangal cinsi Oskar isimli köpek kuzuların yanına giderek hem kendi yavrularını hem de kuzuları emzirmeye çalışıyor. 4 tane kuzu öldü. Diğerleri de açlıktan ölmek
üzereler. Daha önce koyunları yedi emin diye eşime vermişlerdi. Şimdi başka köye götürdüler. Koyunların teslim alan kişi koyunlarıma yem verecek mi, tam yavrulama mevsiminde doğan kuzulara bakacaklar mı kimse bilmiyor. Biz usulsüz olarak koyunları alan avukattan, alacaklı taraf ve olaya göz yuman jandarmadan şikayetçiyiz" dedi.

Alacaklı taraf avukatı İbrahim Durmuş ise koyunların usulüne göre alındığını ileri sürerek, ölen koyunlara Kadim Şimşek'in oğlunun ait otomobil ile çarparak öldürdüklerini söyledi. Avukat Durmuş, konuyla ilgili başka açıklama yapmak istemediğini belitti.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."