Saturday 23 February 2008

Makinalar, insanların bedenlerine montajlanacak

Yapay zeka konusunda uzman Amerikalı teknoloji adamı Ray Kurzweil, 2029 yılına kadar, vücuda yerleştirilerek zeka ve sağlığı artıracak minik cihazlar sayesinde, makinalar ve insanların bir bedende birleşeceklerine inandığını söyledi.

Kurzweil, Amerikan Bilimsel İlerleme Vakfı'nın yıllık toplantılarında yaptığı açıklamada, bu öngörüsünün insanın uygarlığının bir parçası olduğunu söyleyerek, "Ama bu akıllı makinaların bizim aklımızı ele geçireceği anlamına gelmiyor" dedi.

Makinaların zaten insanların yaptığı yüzlerce şeyi, insan aklı seviyesinde, hatta bazı sahalarda daha iyi şekilde yaptıklarını söyleyen Amerikalı mucit, teknolojinin yapay zekayı insan seviyesine getirebilecek donanım ve yazılıma 2029'a kadar sahip olacağını belirtti. "Zaten insan makina uygarlığında yaşıyor, teknolojiyi fiziksel ve akli ufkumuzu genişletmek için kullanıyoruz, bu daha da gelişecektir. Kılcal damarlar yoluyla beynimize dek gidebilecek nanobotlar, nöronlarımızla doğrudan etkileşecek" diyen Kurzweil, nanobotların insanları daha akıllı kılacağını, daha iyi anımsamalarını sağlayacağını ve sinir sistemi aracılığıyla sanal gerçeklik oluşturabileceğini söyledi.

Kurzweil, Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi'nin 21. yüzyılda insanlığın önündeki büyük teknolojik gelişmeleri tanımlaması için seçtiği 18 bilim ve teknoloji insanından birisi.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."