Monday 25 February 2008

İrlanda'nın Eurovision temsilcisi hindi Dustin

2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İrlanda'yı bir hindi temsil edecek. Ülke çapında yapılan oylama sonucu beş aday arasından seçilen hindi Dustin, İrlanda'da 1990'lı yıllardan beri tanınan ve kült haline gelmiş bir figür. İlk defa olarak devlet televizyonu RTE'nin çocuk programlarında ortaya çıkan ve daha sonra bir çok televizyon programına daha imza atan Dustin'in Bob Geldof'la birlikte yaptığı bir albümü de bulunuyor.

Eski 'şampiyon' itiraz ediyor

Bir defa da cumhurbaşkanlığına aday olan fakat seçilemeyen hindi, bu yıl ülkede ilk defa yapılan halkoylaması sonunda rakiplerini geride bırakıp, İrlanda'yı temsil için seçildi.
Dustin'in Belgrad'da söyleyeceği 'Ireland Douze Pointe' adlı şarkı Eurovision'la ve eski yıllarda yarışanlarla dalga geçerek tüm ülkelerden 12 puan istiyor.

Eurovision'u yedi kereyle en çok kazanan ülke olan İrlanda, geçen yıl sonuncu olmuştu. Öte yandan halkoylaması sonucu Dustin'in seçilmesi müzik dünyasında tepki gördü. 1970'te İrlanda adına yarışarak birinci olan Rosemary O'Brien "Eurovision'a bir hindiyle katılacağımıza hiç katılmayalım daha iyi. İnsanlar onu tercih etti ama yanlış bir karar" dedi. Kukla Dustin'e can verense Johnny Morrison adlı bir şarkıcı. Dustin'in, Morrison'un sesiyle kaydedilmiş altı albümü var.


No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."