Friday 29 February 2008

Oğlunun dişiyle yeniden gördü

İki yıl önce bir fabrikada meydana gelen patlama sonucu kör olan adamın, 'oğlunun dişi sayesinde' yeniden görebildiği belirtildi.

İrlanda'da yayın yapan RTE Radyosu'nun haberine göre, bir geri dönüşüm fabrikasında çalışan Bob McNichol (57), Kasım 2005'te bir kimyasal maddenin patlaması yüzünden görme yeteneğini yitirdi. Doktorların kendisine, görme yetisini yeniden kazanabilmesi için yapılacak hiçbir şey olmadığını söylediğini aktaran McNichol, Brighton'taki Sussex Göz Hastanesi'nde yapılan mucizevi bir ameliyattan söz edildiğini duyunca yaşamının değiştiğini söyledi.

1960'LI yıllardan beri İtalya'da yapılan söz konusu ameliyatın, diş kökü ve diş kökünü saran çeneden alınan bir parçanın hastanın göz çukuruna yerleştirilmesi ve bu dişte açılan oyuğa lens yerleştirilmesiyle yapıldığını belirten McNichol, gerekli "malzemeyi" oğlu Robert'ın (23) sağladığını söyledi. 15 saat süren ameliyattan sonra yüzde 65'lik görme şansı olduğunu belirten McNichol, "Şimdi hareket edebilecek kadar görebiliyorum ve televizyon izleyebiliyorum" diye konuştu.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."