Tuesday 19 February 2008

Dans için kalçalarını büyüttürüyorlar

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili’nde moda olan bir dans yüzünden, kadınlar karaborsadan temin ettikleri ilaçlarla kalçalarını büyütüyor.

Ülkenin önde gelen müzisyenleri DJ Mix ve DJ Eloh’un “büyük kalça” anlamına gelen “Bobaraba” adlı parçalarıyla meşhur olan dans, her gol attıklarında kalçalarını sallayan Fildişi Sahili futbol milli takımı oyuncuları tarafından da kısa süre önce düzenlenen Afrika Uluslar Kupası maçlarında icra edildi.

Fildişi Sahili’nde şarkı çaldığında dans pistleri kalçalarını sallayan insanlarla dolup taşarken, doktorlar, kalça büyütmek amacıyla satılan ilaçların tehlikeli olabileceği uyarısında bulunuyor.

Başkent Abidjan’ın merkezinde 2 dolara satılan “kalça büyütme” enjeksiyonları, kadınlar arasında büyük ilgi görüyor. Ancak doktorlar, bu ilaçların satılması için Sağlık Bakanlığının izninin bulunmadığını ve bunların içeriklerinin bulunmadığını belirtiyor.

Dansı şarkılarıyla moda edenlerden DJ Mix ise, dansın erkekler ve kadınların büyük ilgisiyle karşılaştığını, ancak kendilerinin Afrikalı kadınlardan esinlendiklerini söylüyor.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."