Friday 29 February 2008

Ferrari’nin de taklidi yapıldı

Taklitte sınır yok. Ünlü çanta ve saat markalarından sonra artık otomobillerin de taklidi yapılıyor. İtalya’nın Sicilya adasında polis, Ferrari otomobillerin taklidini yaparak gerçek bedelinin onda biri fiyatına satan bir çeteyi çökertti.

İtalya’da efsanevi otomobil Ferrari’nin taklitçilerine karşı düzenlenen operasyonda, 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu, 21 adet otomobile de sahte oldukları gerekçesiyle el konuldu.

Mali Polis Müdürlüğü ülke genelinde muhtelif kaportacı ve tamirci dükkanlarına baskınlar düzenledi.

Asti, Casale Monferrato, Milano, Taranto ve Crotone başta olmak üzere çeşitli kentlerde düzenlenen operasyonda, toplam 8 kişi hakkında örgütlü hilecilik ve sahtekarlık suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Mali polisin el koyduğu taklit Ferrarilerin toplam mali değerinin yaklaşık 500 bin Euro olduğu açıklandı. Açıklamaya göre el konulan taklit otomobillerin 14’ü satışa hazır hale getirilmiş vaziyette, 7’si ise imalat aşamasında.

Palermo Mali Polis Müdürü Francesco Carofiglio, taklit otomobillerin sürücülerin can güvenliği açısından da ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkati çekerek, “Asıl sorun, patent hakkı ihlalinden de öte, can güvenliğiyle ilgili. Taklit otomobiller güvenli araçlar değil” dedi.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."