Tuesday 19 February 2008

Atlar dövüştürülüp ölen atın eti yeniyor

Çin'de ve Filipinler'de atlar meydana çıkartılarak ölümüne dövüştürülüyor. Kavganın sonucunda ölen atın eti kazanana veriliyor. Atın eti mangalda pişirilip dağıtılıyor.Filipinler'in güneyindeki Mindanao kentinde 500 yıldır geleneksel olarak yapılan bir festivalde kışkırtılan atlar dövüştürülüyor.

Bir yıl boyunca festival için özel olarak hazırlanan atlar, dövüş sırasında rakiplerine ölümüne saldırıyor. Atlar dövüş sırasında kan revan içinde kalırken bu insafsız kavgayı büyük bir keyifle izleyen Filipinliler ise atlar üzerine büyük bahisler oynuyor. At dövüşü Filipinler, Endonezya, Güney Kore gibi ülkelerde yaygın olarak sürüyor.

KIRBAÇLIYORLAR
Kısrakları öfkeli hale getirmek için hormon ilaçları kullanılıyor. Kısrak, alana çıkarıldığı zaman kavga için gönülsüzse hayvanlar kırbaçlanıyor. Kavganın sonucunda kaybeden at ölürse bu at eti kazanana veriliyor. Kazanan atın sahibi ölen atın etini mangalda pişirip seyircilere dağıtıyor.

Hayvan hakları örgütleri bunun bir katliam olduğunu ifade ederken vahşetin devam etmesi halinde Uzakdoğu ülkelerine yabancı turistlerin gidişini engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."