Monday 25 February 2008

Hiç 1.4 milyon $'a tatlı yediniz mi?

Ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en pahalı tatlılarının listesini yaptı. "Sultanın Altın Keki "de listede. Amerikan Forbes dergisinin seyahat eki, dünyanın en pahalı tatlılarını açıkladı. Çırağan Oteli'nde bin dolara satılan "Sultanın Altın Keki " dördüncü oldu.

ABD'nin referans ekonomi dergisi Forbes'ın seyahat ekinde, en pahalı tatlıların listesi yapıldı. Derginin yazarı Jessie Knadler'in hazırladığı listeye, İstanbul Ortaköy'deki Çırağan Palace Kempkinsi Hoteli'nde bin dolara satılan "Sultanın Altın Keki" de girdi.

Türk sosyetesinin de gözdesi olan kek ilk, Güneydoğu Asya'nın gözde otellerinden birine transfer olan ünlü aşçı Yusuf Yaran'ın Çırağan'da pasta şefliği yaptığı dönemde üretilmişti. 22 ayar altınla kaplanan pastanın içinde Avrupa'dan gelen çok özel tereyağ, şeker, esmer şeker, rom, meyve, özel baharatlar ve trüf mantarıyla, ceviz bulunuyor.

Paket olarak, gümüş işlemeli ve altın mühürlü bir kutuyla sunuluyor. Peki dünyanın en pahalı tatlısı ne? Listede birinci, ABD'nin New Orleans kentindeki tarihi Arnaud's restoranda hazırlanan 1.4 milyon dolarlık özel çilek tatlısı "Strawberries Arnaud" yer aldı. İkincilik Sri Lanka'nın ünlü oteli The Fortress'in 14 bin 500 dolarlık tatlısının, üçüncülük ise Parisli pasta şefi Pierre Herme'nin yedi bin 414 dolara sattığı kremalı bezelerinin oldu.

En son Katar Prensi yedi
Çırağan Kempinski Hotel'in 15 yıllık aşçıları Şükrü Yıldırım ve Harun Gümüş, "Sultanın Altın Keki" nin kendi buluşları olduğunu söyledi. İki aşçı, içinde trüf mantarı ve 22 ayar altın plaka bulunan kekin bugüne kadar 20 porsiyon satıldığını, en son siparişi Katar Prensi'nin verdiğini söyledi.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."