Monday 18 February 2008

Bebek gergedana Kofi Annan ismi verildi

Kenya’da soyları tehlikede bulunan gergedanlardan biri doğum yapınca, yavruya ülkedeki siyasi-etnik krizin çözümü için arabuluculuk yapmaya çalışan Kofi Annan’ın ismi verildi.

Maasai Mara milli parkı bekçileri, bebek Kofi’nin hafta sonunda Ol Choro Oirogua koruma bölgesinde doğduğunu belirterek, soyları tehlikede bulunan gergedanların korunması için ilan edilen yeni stratejiden 3 ay sonra Kofi’nin doğumunun sevindirici olduğunu kaydetti.

Kenya’da siyah gergedanların korunması için kabul edilen yeni strateji uyarınca, gergedan sayısının 2011’e kadar 540’tan 700’e çıkarılması öngörülüyor.

Tüm Afrika’da nüfusu 1970 ve 1980’lerde büyük ölçüde azalan siyah gergedanların sayısı 1970’te 6 bin 500’ken 1992’de 2 bin 500’e düşmüştü.

Güney Afrika ve Namibya’nın ardından 3. büyük gergedan nüfusuna sahip Kenya’ya, gergedan sayısının artırılması amacıyla Güney Afrika’dan beyaz gergedan da getirilmesine karşılık, doğal yaşam alanlarının tahribinin sürmesi yüzünden, özellikle siyah gergedanların geleceği pek güvende görülmüyor.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."