Saturday 23 February 2008

Gülücüğün samimi mi alaycı mı olduğunu anlayan cihaz geliştirildi

Japon profesör, kişilerin gülerken samimi mi, alaycı mı olduğunu anlamak amacıyla "kahkaha ölçer" geliştirdi. Gönüllülerin vücuduna başta karın çevresine olmak üzere bazı alıcılar yerleştiren Yoci Kimura, böylece diyafram ve kasların hareketini, kahkaha anında vücudun verdiği elektrik sinyallerini ölçtü.

Kansai Üniversitesinde görevli Kimura, makine sayesinde kişinin zorla mı yoksa içinden gelerek mi, hatta bunun alaycı mı edepsiz bir gülüş mü olduğunun anlaşılabileceğini belirtti.

"Teorime göre beyin komik bir şeyi yakalayınca diyafram harekete geçiyor" diyen Kimura, en içten çocukların güldüğünü, çocukların saniyede 10 kahkaha attığını bunun da yetişkinlerin kahkahasının iki katı olduğunu kaydetti.

Kimura, bazı yetişkinlerin doğallıklarını, gülerken, "acaba g ülmem duruma uygun mu" diye düşünerek kaybettiğini söyledi.
Gülmenin insanda "bilgisayarın yeniden başlatılması gibi" bir etki yarattığını belirten Kimura, insanların "savaşların olduğu çağdan keyif ve hoşgörü çağına geçebileceğine inandığını" da ifade etti.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."