Saturday 23 February 2008

Genetik dahisi kızına tuvalet aldı

Genetik Mühendisliğini birincilikle bitiriren kızına İngiltere'de açık artırma ile 214 bin YTL'ye tuvalet satın aldı. Bu ailenin hikayesi çok ilginç...

Tuğba Yumak, başörtülü olduğu için Türkiye'de eğitim göremeyen gençlerden... Türk üniversitelerinin kapılarını kapattığı Tuğba'ya Liverpool Üniversitesi eğitim hakkı tanıdı... Tuğba ise geçen yıl bu üniversitenin Genetik Mühendisliği Bölümü'nü birincilikle bitirdi.

KIZINA TUVALET ALDI
Tuğba Yumak bu kez İngiliz gazetelerine bir tuvalet ile kapak oldu... Aslen Konyalı olan ve bir dönem İngiltere İslam Kültür Merkezi'nin başkanlığını yapan babası İlhami Yumak'ın ona bir tuvalet satın aldı...

REKOR TEKLİF
Liverpool kentindeki bir halk tuvaleti açık artırma ile satışa çıkarıldı. Harap haldeki geleneksel tuvalette "Bay" ve "Bayan" yazıları halen orjinal halleri ile duruyor. İhalede tuvalet beklenden 9 kat fazla bir fiyata satıldı.

Tuvaleti satın alan İlami Yumak oldu... Verdiği fiyat ise tam 90 bin pounda (214 bin YTL...) Yumak, orjinal İngiliz tuvaletini 26 yaşındaki Genetik Mühendisi kızı Tuğba'ya hediye olarak satın aldı.

İngiltere'deki gazetelere konuşan Tuğba Yumak, babasının böyle bir hediye almasına çok şaşırdığını söyledi.
Tuğba, "Babam geleceğim için yatırım yapmak istiyordu.
Kısa vadede bu yapıyı restore edip, kiraya verilmek üzere dükkanlar yapacağım" dedi.

Liverpool'da bu tarz halka açık tuvaletler açık artırma usulü ile satılıyor.

No comments:


"Dünya için üretiyoruz..."